Kioku Restaurant, Four Seasons Hotel by AFSO / André Fu | Architonic
Kioku, was designed by André Fu to bring the essence of a ‘modernist bamboo theatre’ to the space. It epitomises Fu’s trademark aesthetic for relaxed luxury, offering a holistic Japanese dining experience. Visitors to the restaurant approach it through a hallway lined with bamboo posts, inspired by the famous Torii Tunnel which leads to the mountain shrine in Kyoto. A bold ceramic artwork by Jun Kaneko, at the entrance, leads the eye upwards to a dramatic double height space. The focal point of the interior space is a vast 11m long sushi counter which has been carved out of solid pine timber trunks. On the mezzanine floor, a Sake Tower, built from Gaillo Louis marble, rises towards the ceiling. The theatrical styling continues with articulated layers of bamboo screens and glowing post-modern lanterns. The subdued effect is complemented by Muramoko Shingo’s installation created from a series of lacquer leaves which ap

This is a final image, you can pin it or share it on any social network.

Share this image



Next & Previous Image

Get more from PinThemAll

Boost your pinterest marketing with our premium tools, scheduled pins, larger images

Made with and by Mu
About Us - Privacy Policy